Johan Anders Linders Minnen – Volym 4

VÅRENS TJOCKASTE BOK HAR PRECIS KOMMIT FRÅN BOKBINDERIET

Johan Anders Linders Minnen: Om människor och kulturliv i 1800-talets Umeå, föreligger nu med sin fjärde volym i Kungl. Skytteaska Samfundets Handlingar. Boken är utgiven av Roger Jacobsson (huvudredaktör) & Lars-Erik Edlund under medverkan av Robert Eckeryd. Boken som är illustrerad omfattar 830 sidor och är inbunden med hårda pärmar och med skyddsomslag. Totalt kommer verket att omfatta fem textvolymer samt ett avslutande kommentarband. Utgivningen utgår från Linders egen handskrift som omfattar ca 2800 sidor i elva delar.

Priset för volym 4 är 350 kronor och kan enklast köpas i bokhandeln eller beställas från order@originaltryck.se (fraktkostnader tillkommer vid beställning, boken som väger över 2 kilo sändes som postpaket).

Johan Anders Linder (1783–1877) var präst på Backen i Umeå landsförsamling. Han satte sin prägel på den kulturella utvecklingen i 1800-talets Umeå, var verksam som arkitekt, musiker, författare, tecknare m.m. och bidrog dessutom med skildringar av Norsjö och Umeå samt av samernas liv.

I denna fjärde volym återges Linders hågkomster från 1838-1856.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *